Tips:

 

Gå en tur langs havnen og havet ud til den smukke bygning, ”Klitgården”. (Tidligere kongebolig).

 

Klitgården - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Gå – evt. langs havet – ud til Grenen og gå ind at se Galleri Rasmus. Her udstiller forskellige kunstnere – bl.a. kan man se Axel Linds smukke havmalerier. Axel Lind grundlagde museet, og til minde om ham er der rejst en smuk figur af en svane foran museet.

 

Det grå fyr - Grenen - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Gå videre ud på Grenen (eller kør med ”Sandormen”) og nyd det smukke lys, som dannes af de to haves refleksioner. Du kan være heldig at se sæler. Her samles også mange af de store rovfugle forår og efterår, så husk kikkerten, hvis du vil studere dem nøjere.

 

Skagen byder på flere gode spisesteder – prøv f.eks. ”Pakhuset” nede på havnen, hvor man spiser rigtig lækkert i hyggelige lokaler. Fiskesuppen og fiskefrikadellerne hører så absolut til vores favoritter.

 

Aavangs fiskehus på havnen har altid et stort udvalg af friske fisk. Deres stegte kuller med bløde løg er uovertruffen.

 

Aavangs fiskehus - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Slagter Munch er et ”must”, når man er i Skagen. Alene duften, når man træder ind i hans butik, får tænderne til at løbe i vand. Det vanskelige er at vælge – heldigvis er personalet super hjælpsomt!

 

Slagter Munch- Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Kulturhuset Kappelborg er en ny og spændende oplevelse i byen. Først og fremmest er der den nye biograf, men selve bygningen rummer lækre mødelokaler, hyggekroge og læsehjørner. Uden for er der bænke til den ene side, og til den anden myldrer det altid med børn og unge, der boltrer sig på de nyanlagte skaterbaner.

 

Kulturhuset Kappelborg - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Skagen Museum indeholder mange og smukke rum med ikke mindst Skagens-malerne. Læg mærke til særudstillingerne.

 

Går man en tur hen ad Sct. Laurentiivej, møder man mange lækre forretninger. Her er noget for enhver smag, så det er ret så svært at vende om uden poser i hænderne. Fristelserne er mangfoldige!

Trænger man til at puste ud, er ”Bryghuset” en mulighed, idet Skagen har sit eget bryghus, hvor man både kan købe de dejligste øl, men også en bid brød.

 

For enden af Sct. Laurentiivej ligger byskoven, og  først i denne finder vi maleren Krøyers hus, hvor han boede med sin hustru (Danmarks dengang smukkeste kvinde, Marie) og deres datter, Vibeke. Huset er i dag kontor for Skov- og naturstyrelsen. Gå videre herfra ind i byskoven (en dejlig oase), her er der en buste af byfoged Lund, som lod plante denne løvskov, som man kan nyde i dag.

 

Krøyers hus - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Har du en ”sød tand” må du et smut ind på ”Bolcheriet” i Havnegade. Her kan man se, hvordan man laver de lækre sager og naturligvis skal man smage på varerne. Man kan også få lavet sit logo i bolcher her.

 

Der er to kirkegårde i Skagen: Skagen Kirkegård og Assistens Kirkegård. På den sidstnævnte ligger bl.a. de ”store” malere begravet. Har du mulighed for det, skulle du tage på en guidet tur. Her får du rigtig mange spændende ting at vide om byen, dens historie og mennesker.

 

For nylig har man restaureret Drachmanns hus. Se det – og hold øje med, hvad der sker her!

 

Drachmanns hus - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Vil man vide mere om byens historie, kan en guidet bytur varmt anbefales. Her får man mange oplysninger om byen bl.a. hvorfor husene er gule med hvide kanter.

 

Er der mulighed for det, så tag med på en guidet ”Bjesktur”. Her får man smagsprøver på, hvad de forskellige urter kan anvendes til. Og man får meget at vide om naturen på Skagen Odde.

 

Skagen-Odde-Naturcenter venter dejlige oplevelser – ikke mindst for børnene – de kan se rødspætten ”Prik” blive fodret, og bagerst i Utzons smukke og spændende bygning, findes et lokale beregnet for børn. Her er naturvejledere parat til at fortælle og besvare spørgsmål. Der er også et fugletårn, så husk kikkerten! Men ellers har naturvejlederen en stor kikkert! Giv dig god tid til at gå rundt på stedet, og gå endelig ind at filmen om oddens tilblivelse.

 

Gå på strejfture rundt i byens gader. Og glem ikke en tur op til det gamle vippefyr. Her er en fantastisk udsigt over havn og by!

 

Vippefyret - Skagen © Erik Munch-Hansen

 

Har man cykel med, er der masser af muligheder for pragtfulde cykelture rundt i landskabet. Og der er ingen bakker i Skagen! Og man kan leje cykler!

 

Links:

 

- Skagen turistkontor:

http://www.skagen-tourist.dk/danmark/da-dk/menu/turist/omraade/skagen-aalbaek/skagen.htm

 

- Skagen Bryghus:

http://www.skagenbryghus.dk/

Nu er der også fyraftens-musik fredag fra klokken 16 – 18, og det spektakulære frokost- og eftermiddags show lørdag fra klokken 15 – 18. Husk at bestille bord i god tid!

 

- Foreningen Skagens Venner:

http://www.skagensvenner.dk


Skagen - Facebook - Dejlig ferielejlighed i Skagen udlejes hele året